DandelionTraining


Ga naar de inhoudsopgave

Nascholingen 2019

DandelionTraining

DandelionTraining organiseert in 2019 verschillende nascholingsavonden. Deze nascholingen zijn interactief van opzet en praktisch toepasbaar. Bij elke bijeenkomst hoort u welke nieuwe ontwikkelingen er op het gebied van palliatieve zorg zijn. De nascholingen zijn getoetst aan de nieuwste richtlijnen van het IKNL, de Zorgmodule & Kwaliteitskader Palliatieve zorg en sluiten aan bij de dagelijkse praktijk. Tijdens de nascholingen wordt gebruik gemaakt van verschillende onderwijsvormen: colleges, onderwijsleergesprekken en meetinstrumenten.

Palliatieve zorg verlenen is een van de meest indrukwekkende facetten van ons beroep. Het doel is om het de zorgvrager zo comfortabel mogelijk te maken; wat vandaag geldt, kan morgen niet meer van toepassing zijn. Vragen zijn er voortdurend, problemen zijn zelden eenvoudig oplosbaar en worden door betrokkenen vaak verschillend beleefd. Het verlenen van zorg op maat is hierin belangrijk. Verzorgenden en verpleegkundigen hebben een centrale positie. De vaak complexe problematiek, de brede patiŽntencategorie en de diversiteit in zorg, maken het van belang dat verzorgenden, verpleegkundigen en andere hulpverleners kennis en visie op palliatieve zorg in huis moeten hebben en deze bovendien moeten kunnen uitdragen.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

Woensdagavond 20 maart 2019 (geaccrediteerd door VenVn met 2 punten)
Zorg rondom hartfalen in de palliatieve fase.
VOL plaats mij op de wachtlijst
Tijdens deze nascholing zal Saskia de Greef, cardiologie/research verpleegkundige & docent verpleegkunde aan de hand van casussen, praktijkvoorbeelden en met behulp van achterliggende theorie ingaan op de specifieke zorg voor de palliatieve patiŽnt met hartfalen. Wat zijn de uitingsvormen van hartfalen in deze fase en wat kun je doen om de patiŽnt te begeleiden om de kwaliteit van leven te optimaliseren. Advance care planning is daar een belangrijk hulpmiddel bij en welke rol hebben de verpleegkundige of verzorgende hierin?
Kosten: 30 euro per persoon.
Tijdstip: 19:30 uur- 21:45 uur
Aanmelden: kan helaas niet meer. Plaats mij op de wachtlijst.

Woensdagavond 10 april 2019 (geaccrediteerd door VenVn met 2 punten)
Als normaal anders is.....
Palliatieve zorg voor patienten met een migratieachtergrond.
VOL plaats mij op de wachtlijst

Tijdens deze nascholing zal Nathanja van Moppes, academisch docent / wetenschappelijk onderzoeker bij de huisartsopleiding Amsterdam UMC-AMC aan de hand van casussen, praktijkvoorbeelden en met behulp van achterliggende theorie ingaan op de specifieke zorg voor de begeleiding van deze patiŽnten in de palliatieve fase.
Kosten: 30 euro per persoon.
Tijdstip: 19:30 uur- 21:45 uur
Aanmelden: kan helaas niet meer. Plaats mij op de wachtlijst.

Praktische informatie:
Vereniging Het ĎWitte Kerkjeí
Dokter Kimmijserlaan 28
6741 DR Lunteren

Het is op deze plek gratis parkeren. Let wel op dat de buurtbewoners geen last van ons hebben. Met het openbaar vervoer neem je de trein naar Lunteren. Vanaf het station ga je over het spoor en loop je daarna rechts de Dr Kimmijserlaan in. Na ongeveer 200 meter kom je bij het Witte Kerkje.

Inloop: 15 minuten voor aanvang

Bewijs van deelname: na afloop van iedere bijeenkomst krijgt de cursist een bewijs van deelname.
DandelionTraining | DandelionZorg | Praktische informatie | Contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu