DandelionTraining


Ga naar de inhoudsopgave

Nascholingen 2020

DandelionTraining

DandelionTraining organiseert in 2020 verschillende nascholingsavonden. Deze nascholingen zijn interactief van opzet en praktisch toepasbaar. Bij elke bijeenkomst hoort u welke nieuwe ontwikkelingen er op het gebied van palliatieve zorg zijn. De nascholingen zijn getoetst aan de nieuwste richtlijnen van het IKNL, de Zorgmodule & Kwaliteitskader Palliatieve zorg en sluiten aan bij de dagelijkse praktijk. Tijdens de nascholingen wordt gebruik gemaakt van verschillende onderwijsvormen: colleges, onderwijsleergesprekken en meetinstrumenten.

Palliatieve zorg verlenen is een van de meest indrukwekkende facetten van ons beroep. Het doel is om het de zorgvrager zo comfortabel mogelijk te maken; wat vandaag geldt, kan morgen niet meer van toepassing zijn. Vragen zijn er voortdurend, problemen zijn zelden eenvoudig oplosbaar en worden door betrokkenen vaak verschillend beleefd. Het verlenen van zorg op maat is hierin belangrijk. Verzorgenden en verpleegkundigen hebben een centrale positie. De vaak complexe problematiek, de brede patiŽntencategorie en de diversiteit in zorg, maken het van belang dat verzorgenden, verpleegkundigen en andere hulpverleners kennis en visie op palliatieve zorg in huis moeten hebben en deze bovendien moeten kunnen uitdragen.


Woensdagavond 5 februari 2020 (geaccrediteerd) VOL u kunt zich laten plaatsen op de wachtlijst
Zorg rondom hartfalen in de palliatieve fase.
Tijdens deze nascholing zal Saskia de Greef, cardiologie/research verpleegkundige & docent verpleegkunde aan de hand van casussen, praktijkvoorbeelden en met behulp van achterliggende theorie ingaan op de specifieke zorg voor de palliatieve patiŽnt met hartfalen. Wat zijn de uitingsvormen van hartfalen in deze fase en wat kun je doen om de patiŽnt te begeleiden om de kwaliteit van leven te optimaliseren. Advance care planning is daar een belangrijk hulpmiddel bij en welke rol hebben de verpleegkundige of verzorgende hierin?

Kosten: Kosten: 35 euro per persoon.
Tijdstip: 19:30 uur- 21:45 uur

Praktische informatie:
Vereniging Het ĎWitte Kerkjeí
Dokter Kimmijserlaan 28
6741 DR Lunteren

Met het openbaar vervoer neem je de trein naar Lunteren. Vanaf het station ga je over het spoor en loop je daarna rechts de Dr Kimmijserlaan in. Na ongeveer 500 meter kom je bij het Witte Kerkje. Indien u met eigen vervoer komt, letop er is streng parkeerbeleid.

Inloop: 15 minuten voor aanvang

Bewijs van deelname: na afloop van iedere bijeenkomst krijgt de cursist een bewijs van deelname.

Aanmelden: kan helaas niet meer.


DandelionTraining | DandelionZorg | Praktische informatie | Contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu