top of page

TRAINING

DandelionTraining geeft advies, scholingen, workshops en trainingen op het gebied van palliatieve zorg aan zorgverleners waarbij de vaardigheden direct toepasbaar zijn in het werkveld. Ons onderwijsaanbod is gebaseerd op de allerlaatste inzichten in het vakgebied, we maken daarbij gebruik van de nieuwste richtlijnen palliatieve zorg.

WAT DOET DANDELION TRAINING?

Palliatieve zorg verlenen is een van de meest indrukwekkende facetten van ons beroep. Het doel is om het de zorgvrager zo comfortabel mogelijk te maken; wat vandaag geldt, kan morgen niet meer van toepassing zijn. Vragen zijn er voortdurend, problemen zijn zelden eenvoudig oplosbaar en worden door betrokkenen vaak verschillend beleefd. Het verlenen van zorg op maat is hierin belangrijk.

 

Verzorgenden en verpleegkundigen hebben hierin een centrale positie. De vaak complexe problematiek, de brede patiëntencategorie en de diversiteit in zorg maken het van belang dat verzorgenden, verpleegkundigen en andere hulpverleners kennis en visie op palliatieve zorg in huis moeten hebben.

De deskundigheidbevordering van DandelionTraining richt zich op hulpverleners/organisaties die kennis en kunde willen optimaliseren in de palliatieve zorgverlening: verzorgenden, verpleegkundigen, hospice medewerkers, helpende zorg & welzijn, mantelzorgers en andere belangstellende. 

De trainingen van Dandelion zijn interactief van opzet en praktisch toepasbaar. Tijdens deze praktijkgerichte nascholing wordt gebruik gemaakt van verschillende onderwijsvormen: college, gesprekstechnieken, onderwijsleergesprekken, meetinstrumenten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste richtlijnen. Bij elke bijeenkomst hoor je welke nieuwe ontwikkelingen er op het gebied van palliatieve zorg zijn. Merendeel van onze trainingen zijn geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&VN.

 

ONZE SCHOLINGEN EN TRAININGEN ZIJN

PALLIATIEF EN PRAKTIJKGERICHT

Ze zijn ontwikkeld met en door deskundigen uit de praktijk. Ons aanbod breidt zich steeds uit.
Voor overleg en informatie kunt u contact opnemen met DandelionTraining. Voorbeelden van onze trainings- en scholingsonderwerpen zijn:  ​

AANBOD VAN ONZE TRAININGEN

ONZE KEURMERKEN

Logo o2pz met payoff.jpg

ONZE PARTNERS

stichting bethanie.png
zorggroep marijke.png
Icare_edited.jpg
bottom of page